marți, 9 iunie 2009

Strada Baratiei intersectie cu Baia de Fier

Exact despre ce spuneam. Mai este o coaja din cladirea veche din care rodeste un bloc baban. Probabil ca este singura metoda, cum pomenea Raiden, Paucescu, prin care autoritatile, si nu numai, sunt capabile sa conserve o parte din istoria Bucurestiului, in cazul nostru. Daca acum 6-7 ani era o moda in a scapa de bulina rosie de pe cladire, pentru a putea vinde sau inchiria, stiu cazuri concrete, casa apartinand unui arhitect, pe JL Calderon, acum este posibil ca bulina rosie pe casa sa fie dorita. O sa revin cu cateva imagini de pe aceasta strada cu case bijuterii care arata deplorabil si care sunt pline de tigani. Astia ce fac cand ajung la nevoie? Mai vand din ornamentele metalice, mai dau foc la o usa unica sau acopera o gaura in perete cu o fereastra de care nu mai au nevoie acolo de unde e ea. Asta este spre binele "tutulor". Unii “traiesc bine” iar altii asteapta sa traiasca bine, dar sa cada naibii casa aia. Este pur si simplu criminal ce se intampla acolo. Tot asa, niste stricaciuni iremediabile, o sa postez surprinse pe Hristo Botev. Ma rog, e mult de scris si de aratat. Unele chiar sunt bijuterii.

8 comentarii:

Raiden spunea...

De cele mai multe ori, din pacate, noua cladire nu e deloc in armonie arhitectura veche pastrata.

Un exemplu graitor este dezastrul care se ridica pe bd. Pache, in apropiere de intersectia cu str. Traian.

Antoaneta spunea...

Ma provoci sa fac si fotografii cu un concept asemanator, dar aici, la Montréal în deal, aproape de Codenesti (Côte des Neiges).

brebe85 spunea...

Probabil ca ulterior prorpietarul se va lauda cum a salvat el un monument istoric.

Lucian Vasile spunea...

Poate o fi vreo ”bijuterie” ca asta de aici: http://casa.jurnalul.ro/usr/thumbs/thumb_446_x_261_4907-92332-16_23_case28copy.jpg

Stefan spunea...

Lucian, aia e bijuterie, daca si ghiulul e considerat bijuterie.

Raiden spunea...

@ LV, Stefan - noua cladire eclipseaza total vechea fatada (mentinuta) a casei.

Anonim spunea...

Astazi, 30 septembrie 2009, au inceput sa tencuiasca ceea ce a mai ramas din aceasta cladire, ca sa nu mai vorbim de faptul ca o suprainalta. Adio pe veci orice ornament. La ce au mai pastrat-o? Pretext sa-si faca apoi de cap cum vor, nu-i asa?

Stefan spunea...

Da, am vazut si eu ce au facut. Am trecut zile acestea pe acolo si am observat. In teorie si in practica se poate zice ca au pastrat cladirea, ba au si imbunatatit-o.