vineri, 5 iunie 2009

Raritati 6

CITROEN. Au mai ramas cateva, poate, in tot Bucurestiul. Asta e destul de bine conservata dar nu stiu daca o sa mai fie pastrata avand in vedere ce se intampla in zona, Baia de Fier intersectie cu Baratiei. O sa mai pun cateva imagini cu timp al marilor impliniri si al realizarilor marete Poate o conserva Tariceanu...

10 comentarii:

Raiden spunea...

Wow, parca s-a mai degradat de cand am pozat-o eu pana acum. Am si avut un articol despre reclama asta, in 2007:

http://www.rezistenta.net/2007/10/strada-baia-de-fier.html

Pe Baratiei colt cu Baia de Fier se aplica "modelul Paucescu", adica mentinerea "cochiliei" exterioare si completarea pe interior cu un imobil nou, adesea hidos.

Stefan spunea...

Da, exact asa se facea. Era un invelis vechi pe care il consolidasera cat de cat si in interior ... laser, frate! Sticla, beton, fieratanii. Am si cateva poze. E o casa acolo care are pe frontoane niste pasari interesante... ibisi, sau naiba stie. Pelicani? O sa fac o postare cu cateva ornamente de pe case si o sa o pun si pe aia. "Casa cu ibisi" este de fapt un bloculet, 3 sau 4 etaje, intersectie Baratiei cu Coposu. Arata bine, cu turla, cum zici ca iti place, dar nu stiu ce e cu ea.

Antoaneta spunea...

Ideea asta cu fatada veche si miezul nou a fost aplicata si la Paris, dar cu eleganta, adica blocul nou nu-l depaseste pe cel vechi. La Montréal am vazut acelasi model ca si în Bucuresti;)

Stefan spunea...

Da... Ce se extinde pe Baratiei e demn de Centrul Civic.

Raiden spunea...

@ Stefan - da, cladirea de la intersectia Coposu cu Baratiei (cu cupola) este singura casa din Bucuresti care are berze (asta cred ca sunt ornamentele) pe fatada.

cor y amor spunea...

haha, am facut si eu aceeasi poza cand am fost ultima oara in bucuresti. excelent blog, imi place ideea si imi place cum e facut. felicitari!

Anonim spunea...

reclama nu este din perioada interbelica, ci a fost realizata ca decor pt filmele lui sergiu nicolaescu din seria "comisarului moldovan".

adela spunea...

Anonim are dreptate, reclama e de pe vreamea filmarilor comuniste ale miraculosului comisar Moldovan
Stiti ca-mi place, voi va dati de ceasul mortii sa pozati tot ce este vechi si frumos in Bucuresti, noi de dam cu parerea prin commentur, iar astia care conduc si ne conduc au o durere la basca, ce ainceput sa strice comunismul, desavarsesc dumnealor, alesii neamului pri vot democratic.

radu spunea...

cu atat mai interesant!

Mădălin spunea...

tare informatia cu Nicolaescu...
dar ce pacat ca nu e veche :(
Chiar in albumul lui Radu Oltean apare cu comentariul ca-i din interbelic...