joi, 7 ianuarie 2010

Detalii - partea a III-a

Pe masura ce populam blogul devin tot mai sceptic cu privire la informatiile pe care e insir aici. Din dorinta de a pastra imaginea unor cladiri am facut acest blog. Am crezut ca e bine sa adaug si cateva cuvinte. Este posibil ca in multe locuri sa fi gresit. Mi s-a atras atentia si nu ma supara asta. Ma bucura. Dar ma si inhiba. Atat pot eu, totusi. Nu imi permite timpul la mai mult. Poate nici pasiunea. Daca asta era cred ca aveam alta meserie. A devenit mai comod sa evit greseala postand din ce in ce mai des aceste episoade cu detalii culese de pe case. Mici ornamente care dau un aer aparte unei case.
Ma bucur ca cei care citesc ce scriem noi ne corecteaza. O informatie in plus, venita pe gratis, nu strica.
Deci sa privim cateva alambicuri si dantelarii.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 comentarii:

Stefan spunea...

Detaliul luat de pe Palatul Bursei - pe nicovala se vede semnatura arhitectului, Stefan Burcus.

Liliana Chiaburu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liliana Chiaburu spunea...

Vreau sa va incurajez sa scrieti in continuare pentru ca raportul dintre text si imagine era foarte potrivit. Iar genul de informatie scrisa care se gaseste pe blogul dvstra bucura pe multi, cred. Greselile la care va referiti nu mi se par in nici un fel grave, iar daca are cine sa le corecteze, foarte bine, dar cred ca ar trebui sa isi gaseasca si tonul potrivit. Ca altfel nu zideste, ci darama. Si nu mi se pare ca nu este nevoie de asta, mai ales pe un blog cu astfel de titlu :).

Raiden spunea...

Stefan, critica nu trebuie sa te faca decat sa postezi pe mai departe, cu texte mai mult sau mai putin corecte. Suntem aici sa "aparam" adevaratii Bucuresti.

Te-ai plimbat prin zona Elisabeta - Centrul Istoric, dupa detaliile postate :)

Unknown spunea...

@Liliana, multumesc. Eu nu vreau sa ii descurajez pe cei care au criticat si nici nu m-a deranjat. Ma bucur. Insa acum trebuie sa ma gandesc de 2 ori mai mult cand fac o afirmatie si asta imi injumatateste timpul si asa firav.

@Raiden, pe acolo m-am plimbat. O sa pregatesc si ceva de Polona - Dacia. Dupa care am cateva trasee pe care am pus ochii. Am deja niste prospaturi de interbelic sau chiar mai devreme.
Cercul se inchide. Deja avem 2 arhitecti printre cei care au comentat. Sau poate atat stiu eu, or mai fi. E greu sa vii din afara lumii lor si sa vorbeste despre locul in care ei isi duc traiul. Daca zic tampenii?

Liliana Chiaburu spunea...

Raspunsul este DA :))

p.s. In commentul meu de mai sus, in ultima propozitie este un 'nu' in plus. Eliminati-l la citire, va rog.

Raiden spunea...

Bai, nici eu nu's arhitect, dar merg mai departe :D
Nu se strange niciun cerc si poate cand faci vreunul din traseele alea ajung si eu :)

armyuser spunea...

Ștefan, când faci traseul ăla cu care ne ameninți, dă-mi și mie de veste. Sper că atunci n-o să mai fie mocirlă și o să iasă un soare tocmai bun de fotografii!

Spor maxim la articole și fotografii!

GIURGIU spunea...

bravo.. tot innainte! :) suntem cu voi... :)

Raiden spunea...

Facem excursie!! Si eu astept un weekend insorit sa pot iesi la poze.

Stefan spunea...

Frate, cati ne strangem? Ca daca suntem mai multi eu cred ca o sa mergem la o bere daca e si soare. Noi avem Calea Victoriei de terminat si apoi sa vedem. As merge in zona Popa Soare, Mihaileanu, etc.

Raiden spunea...

Perfect, acum ramane sa stabilim ziua si ora.

ADRIAN spunea...

Ma simt oarecum vinovat pentru aceasta stare de inhibitie dat fiind ca am facut un comentariu la un alt post. Stati linistiti! Sunt foarte multi arhitecti care spun tampenii in legatura cu subiectele astea asa ca nu e cazul sa va faceti atatea probleme pentru prezentarea unor lucruri asa cum le vedeti voi. In fond orasul si istoria lui apartin oameniulor ca voi, arhitectii, cu atat mai mult specialistii, sunt o infima minoritate.
Ca amuzament va pot spune ca am intalnit student arhitect de an IV care vorbindu-mi de Ministerul Agriculturii mi-a dezvaluit ca de fapt nu stie care e cladirea. Justificarea? Nu era din Bucuresti ... bag seama ca 4 ani de ajuns la Mincu, de unde vezi cladirea cu pricina, nu i-au fost suficienti. Si ca el sunt multi: constanteni care nu stiu care au fost cele doua primarii istorice, craioveni care nu stiu sa spuna despre o cladire neoromaneasca remarcabila de la ei din oras ...
Mergeti inainte cu ceea ce faceti, cu atat mai bine cu cat aveti feed-back chiar si critic.

ADRIAN spunea...

PS: Si eu spun tampenii cateodata, fiti siguri de asta :))

Stefan spunea...

Adrian, eu nu am spus cu naduf. In momentul in care nu ai la ce sa te raportezi este posibil sa iasa ceva de calitate indoielnica.
Cum Dumnezeu sa te simti vinovat. Eu ma bucur pentru ca am posibilitatea sa pun intrebari cuiva avizat.
Apropo, nu mai tineam minte de unde o scosesem eu pe aia cu casele 16 - 18 pe Dorobantilor arhitect Berindei. Sunt in cartea lui Narcis Dorin Ion - In cautarea Micului Paris. Acolo scrie.
Stii ceva despre Berindei fiul?

dan spunea...

@Stefan
Te rog sa ma ierti daca din cauza comentariilor mele te-ai descurajat si inhibat. Daca articolele tale ar fi fost fara valoare, nici nu mi-as fi pierdut timpul sa te critic. Trebuie sa scrii in continuare, asa cum iti permite timpul, fiindca ceea ce faci are un scop frumos si postarile tale au mereu teme interesante, iar fotografiile cu care insotesti articolele sunt f.reusite.
Asa este, in materie de istorie erorile sunt inevitabile.

Andreea spunea...

Şi eu zic să scrieţi că faceţi treabă bună. Ştiu cât de greu e să găseşti istoricul unor clădiri din Bucureşti, si eu caut prin câte 10 cărţi si pe web ca să fiu sigură că nu fac vreo greşeală şi tot mi se întâmplă să greşesc. Contează şi cum mi se atrage atenţia; dacă cineva îmi zice vezi că nu e aşa nu mă supăr; dar am citit pe alte bloguri comentarii de genul (fac copy paste) "Bai,facalet,nu ciausescu a construit block-house-urile (asa se numeau in sec. XX) care incadreaza biserica! Esti incult, da' ai pareri". Astea mi se par rău voitoare, chiar dacă au dreptate şi m-aş amârî să primesc un comentariu de genul asta; din fericire deocamdată nu s-a întâmplat.