Revin cu o piesa din seria raritati. Nu stiu din ce motiv acest design de litera imi este cunoscut. Am senzatia ca l-am vazut pe undeva. Daca este asa probabil ca mi se va aduce aminte unde. Si inca o nelamurire - ce naiba sa caute o asemenea "placuta" cu inginerul DAV(ID) de pe strada Gramont pe strada Gabroveni, unde a fost vanata? Probabil omul a intreprins vreo lucrare pe Gabroveni si aia ii este semnatura. Nu stiu... Cum strada Gramont exista, iar Gabroveni isi are istoria ei, am mari indoieli ca s-ar fi numit vreodata Gramont. Stie cineva mai multe sau sa fi fost o simpla (dar ce valoroasa azi) semnatura a acestui inginer Dav(id)? Banuiesc ca David in chema, se vede ca lipsesc litere.
Last edit - Adrian PT spune ca este vorba despre inginerul Gaston Davys. Asa o fi, nu ma pricep. Ii dam credit si ii multumim. Poate ne spune si cu ce se ocupa.
Pun si sursa lui Adrian caruia ii multumesc inca o data pentru informatii. Cu precizarea care trebuie facuta ca totul provine de pe documente scanate aflate in custodia Librariei Congresului
Pun si sursa lui Adrian caruia ii multumesc inca o data pentru informatii. Cu precizarea care trebuie facuta ca totul provine de pe documente scanate aflate in custodia Librariei Congresului
9 comentarii:
E vorba despre inginerul Gaston Davys care avea resedinta (poate si birouri) pe Gramont nr 13. Apare in cartea telefonica din 1938...
Pe bune, Davis? Se prea poate. Si eu care credeam ca e David. Am aruncat o privire pe blogul tau, interesant. Are legatura inginerul asta cu automobilele? Cum ai gasit postarea asta? Sau esti un cititor mai vechi?
Multumesc de informatie.
Sunt cititor vechi de acest blog, pasionat si de arhitectura, si de automobile. Cautand despre dealeri de masini in Romania interbelica, am dat de documentele prezentate aici. Extrem de interesante...
http://www.loc.gov/rr/european/phonero/romdir.html
Ing. Davys se gaseste si in '37 si in '38 la aceeasi adresa. Iar tipul de sub el, dl Dawyl, e cel care vanduse doua Jaguaruri familiei regale... Ce vremuri!
Minunat !!! M-ai pus in c... cum s-ar zice. Am ce sa citesc acum :))
Cum ai descoperit astea?
Prea mult timp liber ;) Si, cum am spus, istoria ma intereseaza ff mult...
Din pacate nu stiu sa spun mai multe despre inginerul Davys. Numele de familie sau e englezesc (o varianta mai ciudata a Davis) sau din Franta, varianta mai probabila datorita prenumele Gaston. In 1885, un vanzator de confectii in Bucuresti se numea Edouard Davys ; posibil sunt rude. Oricum, cartea telefonica da o gramada de nume straine care cu domiciliu in Bucuresti, care toate au o istorie interesanta daca s-ar sti.
Asta chiar ca este unicat. Imi vine sa ma duc sa o iau de acolo. E destul de sus. Interesanta cartea asta de telefoane. Pana acum am tras concluzia ca bunicul meu nu avea telefon in 1938 si nici proprieterii casei in care au locuit parintii mei o vreme. Sa mai caut.
Pai merita luata! Cate chestii n-am salvat si eu de la distrus... Din pacate nimic asa interesant.
@Stefan
Strada Gabroveni s-a numit pentru o vreme, in anii interbelici, Str.Fr.Bouillon, apoi s-a revenit.
Care se baga la bomfaier? Nu stiu daca sare cineva pe mine. Am un Letterman, il pun in buzunar si poate reusesc. nasol e ca e cam sus.
@Dan, multumesc de informatie. Eu am cateva planuri ale Bucurestilor, scanate, dar nu am reusit sa vad in nici unul ce si cum. Strazile acolo sunt intortocheate si inghesuite asa ca numele este deja imposibil de inteles.
Trimiteți un comentariu