sâmbătă, 20 februarie 2010

Din nou pe Strada Justiţiei. Un post scriptum

Am revenit înainte de Anul Nou pe deja vizitata stradă a Justiţiei pentru o postare care va fi în ton cu starea mea din ultima vreme. Am descoperit aşadar pe amintita Şcoală Comunală o stemă a Bucureştiului, care între timp a fost pozată (mai elegant) şi de Valentin Mandache. Mai departe, o casă care îmi scăpase din vedere în anterioara excursiune fotografică. Una dintre rarele renovări din zonă. Şi obiectivul principal, datoria cea veche, clădirea părăsită ce pare a fi o şcoală, mai uşor de văzut odată cu căderea frunzelor. Un aer deosebit de trist, găsesc eu. Citind de curând Toate numele, de Saramago, fix aici am vizualizat scena în care don Jose intră fraudulos într-o şcoala etc. Cetiţi-o. Post scriptum la post scriptum- o poza primita de la Raiden. Multumim!

5 comentarii:

Antoaneta spunea...

E în zona în care am copilarit si trait pâna la 26 de ani...tristete mare.

radu spunea...

buna seara, sunt radu si am upgradat postul din decembrie despre casa pompiliu eliade. o poza facuta azi din bus, care acum deschide articolul. poc!

Anonim spunea...

Interventii suspecte si grave la dependintele casei Manu de pe Calea Victoriei No. 192. Cred ca se inceraca o demolare pe sest! Mare pacat! Autoritatiile ar trebuii anuntate.

Andreea spunea...

Prin 1995-1996, proaspăt ieşită din facultate, am lucrat vreme de un an la o firmă de construcţii care-şi avea sediul chiar în vila renovată.

Îmi place imaginea cu don Jose. Când am citit cartea eu mi-l imaginam intrând pe fereastră într-un liceu din ala comunist, probabil fiindca eu am fost la MF3 (actualmente liceul Alexandru Ion Cuza) dar ai dreptate, clădirea asta e mult mai nimerită.

Stefan spunea...

Radu, ma gandeam azi dimineata ca nu prea mai am ce sa citesc. Cum timpul si banii isi fac concurenta, care sa fie mai "finut", eu imi mai cumpar carti pe la targuri. Cum astea sunt de 2 ori pe an citesc si eu ce mi-am mai luat cu Cotidianul (pe vremea cand aparea si cand apareau si carti, martea). Acum citesc Chatterton, nu e rea, dar mereu am senzatia ca raman fara. Asa ca ma gandeam sa imi faci o lista cu ce a-i putea sa imi imprumuti, inclusiv asta cu Jose.
La post scriptum-ul acesta trebuia sa mai punem (sa pui) un PPS. O fac eu aici, ca absolvent de istorie, si multumesc doamnei Zoe Petre ca ne viziteaza.
Antoaneta, Justitiei este una dintre cele cateva strazi care au mai ramas, pentru cat timp?, sa pastreze imaginea vechiului Bucuresti, cel pe care a inceput Ceausescu sa il macelareasca.