sâmbătă, 23 august 2008

Coana Miţa Biciclista

Cat e legenda si cat e realitate in legatura cu Coana Mita Biciclista iarasi nu stiu sa zic. Se pare ca a fost o tipa care iubea luxul si era iubita de barbati. Regele Ferdinand ar fi fost unul dintre ei. De la el ar fi primit aceasta casa, situata in Piata Amzei. Porecla n-a primit-o de la rege, ci din partea tabloidelor vremii, marcate de faptul ca o femeie mergea pe bicicleta in Bucuresti. Acum, cred ca nici macar una nu mai foloseste acest mijloc de transport, iar tabloidele au alte griji.

8 comentarii:

ioana spunea...

ar fi fost bine sa pozezi detaliile cladirii, poate intr-o viitoare nota despre aceasta clasire. felicitari pt blog, este o delectare! ioana nitulescu

Stefan spunea...

Radule, are dreptate. Merita un post nou cu mai mult focus pe detalii. Regele Ferdinand era amorezat lulea de Elena Vacarescu. Asa cum Maria era cu Barbu Stirbey.
Mita Biciclista era ... traseista?
Acum e o Mita noua cu BMW nu cu velociped.
Ioana, deci iti place? Multumim. Te mai asteptam.

Stefan spunea...

Ioana, dar de ce nu ne lasi si pe noi sa vedem blogul tau?

ioana spunea...

Imi cer iertare, dar blogul meu e plin de chestii plicticoase, e un fel de jurnal aiurea, intim, extim si cum vrei... Dar blogul acesta despre Bucuresci este citit acum pe indelete, cap-coada, la cafeaua de dimineata, ceaiul de dupa-amiaza ori insomnia de la miezul noptii. Imi place mult aceasta privire atenta asupra orasului.

Stefan spunea...

A, deci blogul tau e un soi de jurnal. Bine, respectam intimitatea.

Yitgaddal spunea...

Mița era absolut celebră. Am cunoscut o doamnă care copilărise în perioada aia și sublinia cu plăcere că o văzuse o dată pe celebra Mița biciclista. A intrat și în folclor, era o rimă celebră, dacă n'o știți v'o zic, dar dacă o știți mai bine o lăsăm așa ...

Stefan spunea...

Eu imi aduc aminte cu placere ca in copilarie era un cantec bucla, in care era inclusa si coana Mita Biciclista si rima ei.
Coana Mita biciclista a cazut si si+a rupt pi... pitpalac intr-un copac mie-mi vine sa ma ca... calule mananci ovaz mie-mi vine sa ma ba... baietii lui nea Nae fac bae si se scarpina la coa.. coana Mita Biciclista... etc.

Stefan spunea...

E si un cantec al lui Nea Calu. Meserias