miercuri, 10 noiembrie 2010

Rarităţi 15 - Vechi număr de casă

Plăcuţă cu un vechi număr de casă. Există şi azi, sper că mai e, pe strada Eremia Grigorescu, pe partea cu Teatrul Ţăndărica. E prima de genul asta pe care o văd.


5 comentarii:

Dominus spunea...

tot din seria de raritati
am pozat aici o gura veche de canalizare pe o strada undeva in spatele librariei Carturesti:

http://www.flickr.com/photos/pandemonium/4548204047/in/set-72157623541954681/

ADRIAN spunea...

Nu cred ca e un numar de casa. E probabil o eticheta a societatii de asigurari. strada Eremia Grigorescu s-a numit Armasului si initial avea numerotarea invers, pornind dinspre actuala piata Lahovari catre piata Cantacuzino, Gradina Icoanei si nu a avut niciodata un numar postal mai mare de 22. De exemplu, actualul numar 3 era, la data constructiei - 1890, situat la numarul 16.
Pe placuta asta se distinge 158 si G, probabil ca era asiguratul cu nr. 158 al societatii Generala?
Interesanta oricum identificarea!

Stefan spunea...

Da, este posibil sa nu fie. Cum este posibil sa nu fie de acolo, adica sa fi fost pusa pe peretele ala aiurea. Eu am identificat o placuta cu numele unui bulevard pe o strada unde nu ar avea ce sa caute. Cel putin asa cred eu pentru ca distanta dintre strada si bulevard este destul de mare. O sa o pun si pe aia la vremea ei. Fireste, asa cum spune Adrian, cred ca e importanta identificarea. Pana la final gasim noi ce este. Eu nu am mai vazut pana acum.
Dominus, da, misto. Pe sistem parizian, cu rigole. Eu am facut liceul in zona si le stiu, mai sunt in perimetrul ala.

dan spunea...

Foarte interesanta si intr-adevar rara aceasta placuta.
Adrian are dreptate; Str.Armasului si-a schimbat numele in Eremia Grigorescu, si anume in anii '20; azi, o fundatura ce pleaca din ea se numeste Intrarea Armasului, amintind de vechiul nume al ulitei.
Litera "G" nu poate fi, intr-adevar, decat pescurtare de la Generala Asigurari, intrucat nu se cunoaste o alta societate incepand cu acesta litera.
Cifra era numarul asigurarii.

Stefan spunea...

Tu faci?