duminică, 19 iulie 2009

Palatul Bratianu- arh. Ioan Socolescu

Scriind despre Ioan Socolescu nu aveam idee despre Palatul Bratianu de pe strada Visarion, din cate se vede, o opera poate mai interesanta decat toate cele prezentate anterior. Am aflat de el din Jurnalul National (articol de Simina Stan). Strada Visarion, la 2 pasi de Piata Romana nu mi-e foarte cunoscuta, mai ales in segmentul dinspre Bd Dacia. De aici surpriza placuta sa vad ca mai pot avea revelatii spectaculoase legate de cladiri bucurestene. Alte date fata de cele prezentate in articol nu am. Ma intreb doar daca acel Ion I Bratianu este binecunoscutul personaj de comedie politica din anii '90.

7 comentarii:

Stefan spunea...

Trebuie sa recunosc ca zona aceea de strada Visarion este uimitoare. Nu ma asteptam sa fie atat de frumoasa. Iar acest palat este, asa cum zici, cel mai frumos Socolescu pe care l-am vazut. Asta o spun eu un profan.
In rest, nu mi se pare atat de bine intretinut pentru evenimentele culturale, sau culturiste, care au loc acolo, cu atat mai mult cu cat sunt colaborari su institutele pomenite. Cand era scris articolul din JN? Imi place mult doamna asta. Adica ce scrie.

Raiden spunea...

Am trecut de multe ori pe langa aceasta casa superba. Mare pacat ca nu este intretinuta asa cum trebuie, dar avand in vedere ca la doi pasi de ea, in Piata Victoriei, se ridica turnuri, cui ii mai pasa de casele mai vechi? Noua.

Laura Socolescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Stefan spunea...

MESAJUL LAUREI SOCOLESCU sters ca sa nu apara public contul de mail. Sper ca intelege. Multumesc:

Blogger Laura Socolescu spunea...

Va multumesc mult pentru aceste postari despre arh. Ion N. Socolescu. Actualmente, ducem o munca de documentare si de completare a listei lucrarilor executate de catre cei 5 arhitecti ai familiei. Am publicat de curand articolul in wikipedia despre strabunicul meu arh. Toma T. Socolescu. Ma bucur nespus cand va citesc, fac si eu parte din cei carora le pasa :-). Cu stima, Laura Socolescu

21 iulie 2009 21:05

Anonim spunea...

Cand am fost ultima data in Bucuresti (locuiesc in US) am cumparat o carte de Arh. Toma Socolescu "Fresca arhitectilor care au lucrat in Romania in epoca moderna".
In alta ordine de idei, un cumnat al meu este casatorit cu o persoana cu numele de fata, Socolescu. Oare sa fiti o ruda a ei?

simina spunea...

Da, proprietarul era in 2006 acel domn Bratianu.

Gabriela spunea...

Casa Cârlova (Brătianu) din strada Visarion nr. 4-6, a fost realizată de arhitectul N.Iovanovici, în 1895 conform proiectului semnat de arhitect şi aflat în arhive.