joi, 4 iunie 2009

Raritati 5

Este singura placuta de genul acesta pe care am vazut-o vreodata - ABONAT SERV. RIDICARE GUNOIELOR. In mijloc banuiesc ca era stema regatului sau, poate, emblema orasului Bucuresti. Placuta este pe un bulevard in Bucuresti. Am sa incerc sa o iau pentru a o reconditiona. Oricum, nimeni nu pare sa dea doi bani pe ea, fiind pe un gard de fier forjat care va fi inlocuit, in scurt timp, de unul de beton, casa e in litigiu. Mai bine o iau eu decat sa ajunga la fier vechi. Neaparat trebuie sa o iau. Nu mai am somn.

9 comentarii:

Raiden spunea...

Cum ii ziceam si lui Cornel aici:

http://www.simplybucharest.ro/?p=1860

placutele de genul asta dateaza de la inceputul secolului trecut, de pe vremea Regelui Carol I. Se intalnesc inca la destule case din perioada aia (o sa vezi placute mult mai bine intretinute pe str. Caderea Bastiliei, de exemplu) si sunt un model de civilizatie. Gunoierii opreau NUMAI la casele care erau abonate.

Titlul corect:

"Abonat la serv. ridicarei gunoielor".

Am scris si eu despre o placuta de genul asta, dar mai demult:

http://www.rezistenta.net/2008/01/vestigiile-vremurilor-apuse.html

Pe centru era prima stema a Bucurestilor (dinaintea Unirii din 1918), scutul cu Sf. Dimitrie/Dumitru (patronul orasului) timbrat de coroana murala.

Stefan spunea...

Iaca. Eu m-am chinuit pe viu sa vad asa ceva. Corect, am uitat LA pe care l-am si vazut. Dar RIDICAREI... nu se vede, asta fiind vopsita si rasvopsita. Chiar daca mai sunt tot o sa o iau. O duc la salblat si o reconditionez. Sa opreasca gunoierii si la mine. Sa mi-o fure.
Raiden, multumesc de lamuriri.

Jerome LeBanner spunea...

Ziceti-mi si mie pe unde e, ca poate fac rost de un flex.

Stefan spunea...

Jerome, nu trebuie sa iei si poarta. Daca se observa, si cred ca s evede cat de cat, e legata cu sarma d'aia nenorocita, nici macar de fir. Sarma de instalatie electrica. Bunul meu simt a prit degetele sa nu o desfaca. Dar o sa il las acasa data viitoare cand trec pe acolo. Ca doar nu iau capacul de canal.

Jerome LeBanner spunea...

A-pro-pos de capace, si ele fac parte din istoria urbanismului, le-ati citit?

Stefan spunea...

Stiu ca era un site cu capace de canal. Dar nu mai stiu daca de pretutindeni (de aiurea) sau dintr-un oras anume. In Budapesta, Praga si Viena arata tare misto. Ce mi-a placut mult in Praga e ca au emblema orasului cam peste tot ce tine de amenajari facute de primarie - pubele, capace de canal, stalpi de iluminat, etc.

Jerome LeBanner spunea...

O sa fac poze la alea din Ploiesti. Si la case in general, ca acum mi-a adus un coleg si cablu de descarcat din telefon

Stefan spunea...

Te corupem, Jeroame.

Unknown spunea...

Mai avem o placuta din asta de abonat la serviciul de ridicarea gunoaielor pe Calea Mosilor 34, pe o casa de langa fostul "Vultur de mare cu pestele in ghiare".