sâmbătă, 20 septembrie 2008

Trepte

Imi plac scarile, din pacate in Bucuresti nu avem parte de prea multe, cel putin in plina strada in prima poza treptele constituie chiar o strada, din cate stiu: strada Xenofon, pe Dealul Filaret. daca reusiti s-o urcati fara sa va arunce nimeni ceva in cap (caci zona e locuita de fani ai acestui obicei daunator) veti ajunge in frumoasa strada a lamaitei, greu de vizitat si ea deoarece este paradisul cainilor violenti si fara stapan. a doua poza este facuta in Cotroceni, in vecinatatea Stadionului Progresul. din fericire, gunoiul care a umplut scara e mai putin vizibil. si e zona asa zis civilizata. cu toate ca liga profesionista de futbol e la 2 pasi

4 comentarii:

Raiden spunea...

Mai era o strada in trepte foarte celebra pe langa stadionul ANEF (Republicii), in Dealul Arsenalului. Strada aia le lua pe astea doua prezentate de tine :)

Pe locul ei e curtea din spate a Casei Poporului, viitoarea curte a Catedralei Neamului.

Yitgaddal spunea...

Mai e una absolut secretă în care am fost inițiat acum vreun an de zile. Cum cobori Dealul Mitropoliei pe aleea mare, imediat în dreapta. La capătul de jos dă în strada Ienăchiță Văcărescu, exact la cotul pe care îl face această stradă. E mai tare decât celelalte două, dar greu de găsit.
Nu bag mâna în foc, dar cred că cea din Dealul Spirii era aia care purta adorabilul nume ”Puțul cu Apă Rece”.

radu spunea...

da, o stiu pe aia de multa vreme. se leaga in mintea mea de numele costa-foru. e o casa memoriala pe acolo sau strada cu acest nume.

Yitgaddal spunea...

Casa lui Costa-Foru de mai jos, sau cel puțin a mai obscurului său fiu, care conform plăcuței organiza întruniri socialiste acolo ( că plăcuțe pt. oameni cu adevărat importanți n'ai să vezi ).